De Tuinen in Demen

De Tuinen in Demen zijn anderhalve hectare groot en bestaan uit verschillende delen die elk hun eigen kleur en sfeer hebben. De entree bedraagt 6 euro voor individuele bezoekers. Honden worden niet toegelaten.

Elke donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur open van 21 april tot en met 1 september. Groepen daarnaast op afspraak.

Een wandeling door de tuinen is een unieke ervaring. De combinaties van kleuren zijn soms subtiel, soms uitbundig maar steeds uitgekiend en niet alledaags. Het schouwspel van lijnen en doorkijkjes is verrassend en indrukwekkend.

Kennis van planten en gevoel voor kleur zijn hier verenigd met sterk ruimtelijk inzicht en technische ervaring. Dit resulteert in een zowel evenwichtig als spectaculair geheel. Het biedt rust en het prikkelt. Het geeft energie en verleidt tot reflectie.

Een tuin verandert door het seizoen en steeds staan er andere planten in bloei. Het tuinseizoen start in mei met een overdaad aan bollen. Duizenden laatbloeiende tulpen zijn op kleur gecombineerd met voorjaarsbloeiende planten.

Vanaf half mei stelen Irissen en pioenrozen de show. Je  kunt meer dan honderd verschillende cultivars van Iris germanica zien, in alle denkbare kleuren. Pioenrozen pronken met hun weelderige bloemen.

Juni is de rozenmaand en in de tuinen staan er meer dan duizend. Prachtig om te zien en heerlijk om te ruiken.
Veel bekende en onbekende vaste planten staan in mooie combinaties te bloeien vanaf juni tot diep in het najaar.

Vaste planten combineren wij met éénjarige planten. Elk jaar zaaien we veel eenjarige soorten in de kas om tijdig bloeiende planten te hebben.

Later in de zomer bloeien niet alleen veel Asters maar zijn er ook veel siergrassen met hun bloei en mooie bladverkleuring te zien.

Gedurende het hele tuinseizoen in de tuin een bezoek zeker waard.