Tips

Boek “De beleving van kleur in de tuin”

Kleuren beïnvloeden ons. Iedereen beleeft kleur op zijn eigen, persoonlijke wijze. De verschillende reacties van bezoekers in De Tuinen in Demen inspireerden Martje tot het schrijven van een boek over de beleving van kleur in de tuin.

De prachtige foto’s zijn gemaakt in deze tuinen door Brecht Mané.

Het boek kun je bij ons bestellen en kost € 14,99. Neem contact met ons op of koop het boek tijdens je bezoek aan de Tuinen. Het boek is helaas uitverkocht! Martje werkt aan een nieuw boek.


Innogreen biologische bemesting

Planten gedijen doorgaans het best in een humusrijke, goed doorlatende bodem. De bloei van veel planten en struiken, zoals rozen, vraagt om veel voeding.

Wij zijn voortdurend bezig om de bodem te verbeteren en wij geven in het groeiseizoen meermaals mest. Wij werken met de biologische producten van Innogreen. Deze zijn veilig voor de natuur, voor mens en dier. De producten van Innogreen zijn verkrijgbaar bij  tuinkenner.   

 

Brabeau laat zien hoe mooi Brabant is. Het kwartaalblad staat vol schitterende reportages, interviews, recepten, tips. Alles in en uit Noord-Brabant.

En in ‘Tuintijd’ gaat Brabeau in op de tuin. Altijd met een column door Martje geschreven.

Lees hier de nieuwste column.


Kwekers

Waar halen jullie de planten vandaan? Een veel gestelde vraag waar niet zomaar één antwoord op te geven is want er zijn veel adressen.

Onder de links zie je enkelen staan. Veel van onze planten zijn afkomstig van ‘De Botterhutte’.
Gerrie Veenstra heeft een sfeervolle tuin en plantenverkoop in Halle. Je kunt bij hem ook online planten bestellen.

Marcel de Wagt doet de naam van zijn kwekerij ‘kwekerij van opvallende vaste planten’ eer aan. Hij heeft bijzondere Phloxen, Kniphofia’s en nog veel meer. Groepen combineren een bezoekje aan onze tuin dikwijls met zijn kwekerij.


Paradijsjes aan Maas en Waal

Een mooi programma voor een dagje uit met een groep tuinliefhebbers: Naast de Tuinen in Demen kun je nog twee bijzondere tuinen en een kwekerij bezoeken.

In Hout Blerick vind je de prachtige tuin ‘Brookergarden‘, bij veel liefhebbers al bekend.

In Nijmegen kun je de vrij nieuwe tuin ‘Villa Sprezzatura‘ bezoeken, vol originele ideeën.

En een tuindagje is natuurlijk pas compleet als je ook naar een kweker gaat. Marcel de Wagt van ‘Kwekerij van opvallende planten‘ heeft een niet alledaags assortiment.

Je kunt zelf je route kiezen:


De Tuinen van Appeltern

‘De Tuinen van Appeltern’ zijn zo indrukwekkend en groot, dat je daar een hele dag kunt verblijven. Appeltern Adventure Gardens is hét park voor tuininspiratie en buitenbeleving. Niet alleen bieden zij je interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, zij bieden je ook een gezellig dagje uit.